AK EDUCATION

FALEMINDERIT QE JENI KETU

Mirësevini në seksionin e kurseve te instrumentave! Këtu do të gjeni mësimet e duhura nivelin fillestar por edhe rrugen e duhur per t’u bere “PRO”.Sistemi ynë i mësimit është nje mundesi e shkelqyer për të filluar.Në këtë kurs me ndihmen e stafit tone profesionist, ju do të filloni të mësoni bazat dhe për t’i mbajtur gjërat argëtuese, do të mësoni duke luajtur këngë të thjeshta , solo , muzike ne grup etj. Mësimi është shumë argëtues dhe me mësimet e duhura çdokush mund të bëhet një instrumentst i shkëlqyer. Sidoqoftë, për të qenë të suksesshëm është e rëndësishme të zgjidhni metodën e duhur të të mësuarit dhe të qëndroni të përqendruar. Ne krijuam sistemin tonë të të mësuarit qe të jetë një sistem hap pas hapi që i mban fillestarët në rrugë të mbarë dhe duke u argëtuar.

Disa arsye pse duhet të mësoni një instrument muzikor

Është teorizuar dhe studiuar për vite dhe vite; çfarë përfiton truri i njeriut nga mësimi i një instrumenti muzikor? Mësimi i një instrumenti muzikor jo vetëm që mban dhe ushqen trurin, por gjithashtu përmirëson shumë aspekte të tjera njohëse dhe fizike të trupit të njeriut.

1. Luajtja e një instrumenti muzikor përmirëson kujtesën

Është studiuar dhe provuar gjerësisht se të mësuarit e një instrumenti muzikor përmirëson kujtesën. Të mësuarit e një instrumenti muzikor kërkon që të përdoret pjesa e djathtë dhe e majtë e trurit, që  do të thotë stërvitje e trurit dhe përmirësim i kujtesës. Kjo mbështetet nga Maestro Eduardo Marturet i cili thotë, “… hulumtimi ka treguar se pjesëmarrja në muzikë në moshë të hershme mund të ndihmojë në përmirësimin e aftësisë mësimore dhe kujtesës së një fëmije duke stimuluar modele të ndryshme të zhvillimit të trurit.” Shkencëtarët madje kanë përdorur trajnimin e muzikës si një metodë e neuro-rehabilitimit për të ndihmuar në përmirësimin e funksionit të trurit.

2. Muzika ndihmon në lehtësimin e stresit

Muzika ka një efekt unik në emocionet tona, mund të na bëjë të lumtur ose të trishtuar, apo edhe të amplifikojë emocionin aktual që po ndiejmë. Studimet kanë treguar se muzika mund të ndihmojë në ruajtjen e qetësisë, madje është provuar që ul rrahjet e zemrës dhe presionin e gjakut, i cili nga ana tjetër ul hormonin e stresit kortizolin, prandaj na bën të ndihemi të relaksuar. Muzika mund të ndihmojë në uljen e stresit duke ndihmuar njerëzit të lidhen me të tjerët, kjo është teorizuar nga psikologu Michael Jolkovski i cili thotë, “… (muzika) mund të plotësojë nevojën për t’u çliruar nga shqetësimet e jetës, por ndryshe nga gjërat e tjera që njerëzit shpesh i përdorin për këtë qëllim , të tilla si ngrënia e tepërt, pirja, ose TV ose shfletimi i internetit pa qëllim, kjo i bën njerëzit më të gjallë dhe të lidhur me njëri-tjetrin. ” Psikologia Jane Collingwood përsërit më tej pohimin se muzika mund të lehtësojë stresin duke thënë: “… muzika mund të ketë një efekt jashtëzakonisht relaksues në mendjet dhe trupat tanë, veçanërisht muzika e ngadaltë, e qetë. Kjo lloj muzike mund të ketë një efekt të dobishëm në funksionet tona fiziologjike, duke ngadalësuar pulsin dhe rrahjet e zemrës, duke ulur presionin e gjakut dhe duke ulur nivelet e hormoneve të stresit. “

3. Ju bën më të zgjuar!

Një hulumtim i gjerë ka treguar se njerëzit që ishin marrë me muzikë ishin përgjithësisht më të zgjuar; fëmijët që mësuan të luanin instrumente muzikorë dolën më mirë në studimet e tyre akademike sesa fëmijët që nuk e kishin bërë këtë. Kjo lidhet e ngushtë me ndikimet që ka një instrument muzikor në kujtesë; pasi të dyja anët e trurit janë të angazhuara ndikohet jo vetëm kujtesa, por edhe aftësi të tjera. Në një studim kërkimor të titulluar Trajnimi Muzikor Shkakton Rritjen Afatgjate të Arsyetimit Hapësinor-Kohor të Fëmijëve Parashkollorë, raportohet se “… mësimi i muzikës ka ndikim më të madh se udhëzimi kompjuterik në rritjen dramatike të aftësive abstrakte të arsyetimit të fëmijëve, aftësitë e nevojshme për të mësuar matematikë dhe shkencë”. Edhe Ajnshtajni deklaroi, “Jeta pa luajtur muzikë është e pakonceptueshme për mua … Unë e shoh jetën time në aspektin e muzikës … muzikë ”.

4. Mund të rrisë vetbesimin

Ashtu si me çdo detyrë të re, pasi njiheni me atë që po bëni dhe ndiheni rehat, krijoni vetëbesim se do të përfundohet më së miri. Kjo vlen edhe për instrumentet muzikore. Sa më shumë të përparoni në trajnimin tuaj muzikor, aq më shumë njohuri dhe kuptim keni për instrumentin tuaj muzikor, aq më shumë natyrshëm bëheni të sigurt në aftësitë tuaja. Mësuesja e muzikës Elizabeth Dotson-Ëestphalen shprehet me studentët, “… ata zbulojnë se nëse munden të zhvillojnë një aftësi të caktuar, mund të përmirësohen gjithnjë e më shumë”. Luajtja e një instrumenti në një mjedis publik mund t’i ndihmojë njerëzit të ndjehen të sigurt në prezantimin e punës së tyre në një kontekst jo-akademik, dhe kështu të jenë të qetë kur bëhet fjalë për provime dhe vlerësime.

5. Argëtim!

Edhe pse ekziston një sasi e gjerë arsyetimesh shkencore që trajtojnë se pse mësimi i muzikës është kaq i dobishëm, ju duhet të mësoni një instrument muzikor thjesht sepse është tepër argëtuese ta bësh këtë. Njerëzit mbushin jetën e tyre me hobi që i bëjnë të lumtur, për t’u shkëputur nga monotonia e jetës së përditshme. Kohë e kaluara duke parë TV ose lundrimi nëpër media sociale nuk japin asnjë përfitim për jetën tonë, muzika angazhon dhe stimulon trurin tonë, duke na bërë të lumtur dhe duke zënë kohën tonë. Muzika ka cilësinë e veçantë që sjell gëzim, paqe dhe përmbushje shpirtërore.

  

Regjistrohuni sot per te mesuar instrumentin tuaj te preferuar .

Book Your Session